RAZOTKRIVENO: Otac maturanta osumnjičen za krađu testa

Izvor: Mondo, 19.Jun.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZOTKRIVENO: Otac maturanta osumnjičen za krađu testa

Policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao primerak testa iz matematike, saznaje RTS. On je zaposlen u toj štampariji.

Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Beogradska policija uhapsila je I.S. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u klozetsku šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije Viber, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsećamo, Ministarstvo prosvete je juče saopštilo da će osmaci test iz matematike polagati u četvrtak umesto u utorak a ministar Mladen Šarčević je rekao da je test "provaljen".

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je juče zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testova iz matematike.

Mali maturanti su danas polagali kombinovani test.

"Šarčević nije odgovoran, jedan od najboljih u vladi"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Otac koji je uhapšen zbog krađe testova iz matematike je ZAPOSLEN U ŠTAMPARIJI: Evo kako je otkriven!

Izvor: RTV Pink, 19.Jun.2019

Do njega se došlo tako što su svi radnici štamparije bili ispitivani na poligrafu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.