Izvor: Beta, 04.Sep.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenima u Srbiji za krijumčarenje 800 kilograma kokaina pritvor do 30 dana

 Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za M.DJ. i D.DJ., osumnjičene za krijumčarenje 800 kilograma kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o odredjivanju pritvora zbog "postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".Osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da podnesu žalbu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.D.DJ. i M.DJ. su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, donelo je juče naredbu o sprovodjenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina. Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Djanković i Mirko Djanković koji su lišeni slobode u Srbiji, kao i B.I. koji nije dostupan organima gonjenja.Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, na kojoj su bili osumnjičeni Vladislav Funštajn, jedan državljanin Rusije i jedan državljanin Meksika, nadjeno je i zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbima osumnjičenim za šverc 800 kila kokaina određen pritvor do 30 dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019

Ova odlika je doneta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo...Odlukom sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je nakon saslušanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.