Izvor: RTS, 04.Jul.2022, 13:58

Osumnjičeni za otmicu državljanina Indije, tražili 8.000 evra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N. M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.
Optuženi su F. K. (44), državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I. K. (26), S. H. (32), I. V. (23) i J. K. (29), saopšteno je iz Višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnog tužilaštva u Beogradu.
Na teret im se stavlja krivično delo otmica iz člana 134 stav 1 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.
Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.
Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N. M. da im preda 8.000 evra kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju, a pošto je on to odbio, oni su ga uz pretnju noževima na silu primorali da pođe s njima.
Odveli su ga u obližnji stan gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im donese traženi novac.
Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu novca traženog za otkup, a oštećeni je tom prilikom oslobođen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužen Indijac i četvorica Avganistanaca za otmicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N.M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu...Optuženi su F.K. (44) državljanin...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.