Oštetio budžet Srbije za devet miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetio budžet Srbije za devet miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji s Poreskom policijom, uhapsili su M. P. (1973) iz Novih Banovaca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, nedozvoljeno skladištenje robe i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj i poreski kredit.

Kako je saopštila pančevačka Policijska uprava, sumnja se da je on kao odgovorno lice jednog privrednog društva, u avgustu i septembru 2019. godine uvozio robu iz Turske i nabavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od dobavljača sa područja Srbije, skladištio je i prodavao, a da kupcima nije izdavao račun.

On se sumnjiči i da je poreske prijave popunjavao neistinitim podacima i da je na taj način ostvario pravo na neosnovani povraćaj PDV.

M. P. je, kako se sumnja, na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 9.000.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.