Ostavka gradonačelnika Skadra zbog optužbe za šverc droge

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka gradonačelnika Skadra zbog optužbe za šverc droge

Novoizabrani gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri podneo je ostavku na tu funkciju zbog optužbe albanske opozicije da je u Italiji bio osuđen za šverc droge

To prenosi portal A1on.

"Svestan važnosti političkog imidža i odlučan da preuzmem zakonsko rešavanje optužbe sa pozicije običnog građanina, tako da nikoga ne opterećujem, rešio sam da podnesem ostavku na funkciju gradonačelnika Skadra", napisao je Pjetri.

Konstituisanje novog saziva skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine Skadar i zakletva novoizabranog gradonačelnika odloženi su dok tužilaštvo ne donese odluku o utvrđivanju tačnosti navoda albanske opozicije da je Pjetri u Firenci bio osuđen za šverc droge, a nakon toga proteran iz Italije.

Albansko tužilaštvo je pokrenulo postupak i čeka odgovor Interpola i Evropola.

Nakon ostavke Pjetrija reagovao je i lider najveće opozicione stranke u Albaniji Demokratske partije Ljuljzim Baša, koji je naveo da je ostavka Pjetrija "jedan kriminal manje u politici".

"Jedan kriminalac manje u politici. Ništa se ne menja dok ne ode Edi Rama, lider političkog kriminala", napisao je Baša na Tviteru.

Albanski premijer Edi Rama smatra da gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri, koji je podneo ostavku zbog optužbi da je u Italiji bio osuđen na šverc droge, nije kriminalac, ali da je prikrivanje određenih stvari nedopustivo.

Rama je, prenosi albanska agencija ANA, ocenio da je Valdrin Pjetri i u administracije prethodne vlasti u Skadru radio korektno i da "šta god da je radio kada je imao 19 godina ne znači da je kriminalac".

"Stranke ne mogu da objavljuju podatke iz krivične evidencije za pojedince. Ovi dokumenti se mogu dobiti samo na zahtev policija ili tužilaštva. Krajnje je vreme da se u proceduru za registraciju liste na izborima uključi i takva vrsta provera kandidata", rekao je Rama.

Rama smatra da kandidati koji nisu izneli tačne podatke o sebi trebalo da budu isključeni iz izborne trke bez mogućnosti da se registruju na izborima, te da moraju da preduzmu potpunu odgovornost za lažno predstavljanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Skadra podnio ostavku zbog optužbe za šverc droge

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2019

TIRANA - Novoizabrani gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri podnio je ostavku na tu funkciju zbog optužbe albanske opozicije da je u Italiji bio osuđen za šverc droge, prenosi portal a1on.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.