Ostavka Ljiljane Smajlović: Brnabić omalovažava novinarke

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka Ljiljane Smajlović: Brnabić omalovažava novinarke

Nekadašnja predsednica UNS-a, novinarka Ljiljana Smajlović, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije.

U pismu koje je dostavila Udruženju novinara Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika "Ilustrovane politike", imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ženama".

"Bila mi je čast da budem izabrana u radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine, ali nakon što je Vlada Srbije za državnog sekretara u Ministarstvu kulture imenovala čoveka koji javno propagira neuke šovinističke predrasude prema ženama, prisiljena sam da podnesem ostavku na članstvo u toj radnoj grupi", piše u ostavci.

"Delim mišljenje kolega i koleginica koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Ane Brnabić ovakvim postupcima omalovažava ne samo novinarke, već i našu profesiju. Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da "muškarac mora da vodi kuću" jer se žene "nisu dokazale" na važnim državnim poslovima. To je ruganje zadatku radne grupe i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest".

Ljiljana Smajlović u radnu grupu izabrana je na predlog UNS-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.