Osobe sa OVOM krvnom grupom izložene su većem riziku zaraze koronom

Izvor: Press, 02.Dec.2021, 14:57

Osobe sa OVOM krvnom grupom izložene su većem riziku zaraze koronom

Tokom pandemije koronavirusa, naučnici su pomno analizirali virus i došli do niza otkrića, a jedno od njih odnosi se i na povezanost između krvnih grupa i rizika od zaraze koronavirusom.
Foto:pink
Objavljeno je nekoliko studija u kojima se navodi da su osobe s određenom krvnom grupom sklonije oboljenju od covida-19. Nova studija objavljena u utorak sugeriše da su osobe s krvnim grupama A, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << B i Rh+ izložene većem riziku zaraze koronavirusom. S druge strane, osobe koje imaju 0, AB i Rh- krvnu grupu imaju niži rizik za zarazu.
“Teški akutni respiratorni sindrom koronavirusa (SARS-CoV-2) novi je virus i još nije sasvim jasno imaju li krvne grupe ikakav uticaj na rizik od zaraze. Stoga smo istražili povezanost krvnih grupa i osetljivost na covid, vremenom oporavka i mortalitetom”, naveo je dr. Rašmi Rana, konsultant Odeljenja za istraživanje.
Foto: Pixabay.com

Takođe, istraživanje je pokazalo da se osobe s krvnom grupom A i Rh+ sporije u opravku dok se oni s krvnim grupama 0 i Rh- brže oporavljaju od covida.
Koautor studije dr. Vivek Ranjan rekao je da je potrebno sprovesti veću studiju koja će potvrditi vezu između određene krvne grupe i koronavirusa, piše Times of India. Ova posljednja studija koja je objavljena u utorak obuhvatila je 2,586 osoba koje su bile pozitivne na kovid.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OVI LJUDI PRIVLAČE VIRUS KAO MAGNET! Najveći broj zaraženih koronom ima ovu krvnu grupu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021

Objavljeno je nekoliko studija u kojima se navodi da su osobe s određenom krvnom grupom sklonije oboljenju od Kovida-19..Tokom pandemije koronavirusa, naučnici su pomno analizirali virus i došli do niza otkrića, a jedno od njih odnosi se i na povezanost između krvnih grupa i rizika od zaraze koronavirusom......

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.