Oslobođen sin bivšeg premijera optužen za pranje novca

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen sin bivšeg premijera optužen za pranje novca

Bangkok -- Sud na Tajlandu oslobodio je sina bivšeg premijera Taksina Šinavatre zbog pranja novca u slučaju vezanom za uzimanje kredita vrednih 328 miliona dolara.

Centralni krivični sud za slučajeve korupcije i nesavesnog ponašanja presudio je da Pantongtae Šinavatra nije kriv u slučaju koji je Krungtai banka odobrila 2003. i 2004. kompaniji Krisdamahanakorn i njenim podružnicama.

Sporan novac je državna banka odobrila građevinskom preduzetniku kada je njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otac preuzeo vlast.

Pantongtae je rekao da je ček od 10 miliona bata (331.000 dolara) koji je dobio od sina vlasnika preduzeća za nekretnine bio namenjen drugom poslovnom poduhvatu, a vraćen mu je kada je završio predloženu investiciju.

Taksin Šinavatra, koji je svrgnut sa vlasti vojnim udarom 2006. godine, oslobođen je u vezi sa ovim slučajem ove godine. On je pobegao iz zemlje 2008. godine kako bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne zbog sukoba interesa i od tada je bio meta drugih pravnih postupaka za koje kaže da su politički motivisani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sud oslobodio sina Taksina Šinavatre, bivšeg tajlandskog premijera koji je pronašao utočište u CRNOJ GORI

Izvor: Blic, 25.Nov.2019

Sud na Tajlandu oslobodio je danas sina bivšeg premijera Taksina Šinavatre zbog pranja novca u slučaju vezanom za uzimanje kredita vrednih 328 miliona dolara koje je državna banka odobrila građevinskom preduzetniku kada je njegov otac preuzeo vlast.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.