Oružari bili na sastanku u Ministarstvu, nema dogovora

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari bili na sastanku u Ministarstvu, nema dogovora

Predstavnici Štrajkačkog odbora Sindikata "Zastava oružja" bili su na sastanku u Ministarstvu odbrane ali njihovi zahtevi nisu prihvaćeni, saopštili su predstavnici sindikata.

Prodaja kapitala fabrike će se nastaviti po utvrđenoj dinamici, tako da fabrika "Zastava oružje" neće biti izuzeta iz tog postupka, što je bio jedan od zahteva sindikata.

Odbijen je i zahtev da radnici fabrike budu izuzeti iz umanjenja zarada od 10 odsto i to bi, kako je dogovoreno, moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se očekuje tek početkom sledeće godine

Deo bonusa koji traže radnici, od 10.000 dinara trebalo bi da bude isplaćen do kraja maja.

Na sastanku se razgovaralo i o pitanju odgovornosti za stanje u kome se fabrika nalazi, za šta radnici krive aktueno rukovodstvo i postignut je dogovor da će u u narednom periodu biti urađena analiza kako bi se eventualno sagledale posledice štetnog upravljanja i rukovođenja fabrikom.

Zbog teških uslova rada na koje sindikat ukazuje, Inspekcija rada će ubrzo ući u fabriku i utvrditi kritične tačke gde je najviše ugroženo zdravlje radnika.

Razgovarano je i po pitanju ispunjenja drugih zahteva ali se nije došlo do zaključaka koji bi bliže odredili način njihovog rešavanja.

Štrajk radnika fabrike se danas nastavlja i u drugoj i trećoj smeni a Štrajkački odbor će u toku večeri zasedati i doneti odluke o daljim aktivnostima Sindikata i radnika fabrike, navodi se u saoštenju sindikata "Zastava oružja".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.