Organizatori protesta: Optužbe za napad pokušaj jeftine manipulacije vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori protesta: Optužbe za napad pokušaj jeftine manipulacije vlasti

Optužbe da su učesnici protesta "Jedan od pet miliona" napali radnike "Gradske čistoće" pokušaj je jeftine manipulacije vlasti koja na građanske proteste ne zna kako drugačije da odgovori nego lažima, saopštili su danas organizatori tog protesta.

U saopštenju se navodi da nije bilo napada u Terazijskom tunelu gde su radnici Čistoće skidali nalepnice koje su oblepili demonstranti, te da se to jasno vidi na snimcima koje je objavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vesić.

"Ovakav pokušaj obmane javnosti nije samo jalov, već i posebno bedan, jer su zloupotrebljeni radnici JKP Gradska čistoća za prljavu režimsku propagandu. I to nakon što su naterani, još tokom trajanja protesta, da uklone nalepnice sa lažima Aleksandra Vučića iz Terazijskog tunela, misleći valjda da će time sakriti ono što već cela Srbija dobro zna – da predsednik države laže", navodi se u saopštenju.

Organizatori su ocenili da "Vučićevi portparoli" učesnicima protesta pripisuju "ono što oni sami svakodnevno generišu i protiv čega građani protestuju širom Srbije – jezik mržnje i huškanje na nasilje".

"Organizatori protesta #1od5miliona im poručuju da takve manipulacije servirane preko partijskih tabloida neće još dugo trajati – protestovaćemo mirno i dostojanstveno dokle god se ne raskrinka i poslednja njihova laž", poručuje se u saopštenju.

Demonstranti su sinoć u Terazijskom tunelu lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a po završetku protesta zaposleni u Gradskoj čistoći su počeli da ih skidaju, što je naišlo na negodovanje jednog broja ljudi.

Niko od radnika nije fizički napadnut, već su im prisutni zviždali, a potom oblepili jedno od vozila komunalaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.