Organizatori protesta 1 od 5 miliona apelovali na gradjane da ne donose makete vešala na protest

Izvor: Beta, 09.Feb.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori protesta 1 od 5 miliona apelovali na gradjane da ne donose makete vešala na protest

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" apelovali su danas na gradjane da ne donose makete vešala na protest, kao odgovor režimu na "politički motivisano" zatvaranje mladića koji je to učinio prethodne subote.Kako se navodi u saopštenju, organizatori su, povodom najave pojedinaca da će donostiti makete vešala na večerašnji protest, istakli da to ne sme postati poruka protesta koji je nastao kao "bunt protiv nasilja kojem smo izloženi".Organizatori su pozvali gradjane da se u šetnju upute "dostojanstveno", bez ikakvih obeležja ili rekvizita koje vlast može da zlouptrebi za "prljavu propagandu"."Iako makete vešala jesu redovan dekor na protestima u Parizu i Londonu, ne znači da takvi simboli treba da budu i na ulicama naših gradova", piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Organizatori apeluju da se na proteste ne nose vešala

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2019

Povodom najava pojedinaca da će na večerašnji protest u Beogradu poneti makete vešala kao odgovor režimu na neprimereno i politički motivisano pritvaranje mladića koji je to učinio prošle subote, organizatori protesta "1 od 5 miliona" apeluju da to ne čine...Iako su u pitanju makete, to nije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.