Organizatori oproštaja od Balaševića: Kad stade sve, samo život prodje, svi smo ujedinjeni

Izvor: Beta, 25.Feb.2021, 17:05

Organizatori oproštaja od Balaševića: Kad stade sve, samo život prodje, svi smo ujedinjeni

Organizatori oproštajnog koncerta od kantautora Djordja Balaševića saopštili su danas da je taj dogadjaj potvrdio da samo veliki umetnik može, čak i kad ga više nema, da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti."Istorijski pomen 'Noć kad je Djole preplivao Dunav' dokazao je da je moguće ujediniti sve ljude kada emocije i poštovanje utabaju ego. Za emociju koja ja te noći ujedinila planetu, zaslužni ste svi vi", saopštili su danas organizatori.U utorak je s Petrovaradinske tvrdjave pušteno 1.000 lampiona i položeno je 1.000 belih ruža. U 19.53 časova - zbog godine Balaševićevog rodjenja 1953, zapevana je pesma "Slovenska"."U realizaciju je moralo biti uključeno mnogo ljudi. Da bi ispraćaj bio dostojanstven, moralo se misliti na sve, a malo je vremena bilo. Zato niko pojedinačno u ovom trenutku ne treba na ponese lovorike za sliku koja je iz Novog Sada otišla u svet", navodi se u saopštenju.Posebna zahvalnost, organizatori su iskazali ljudima iz Zoom media, koji su poslednjih 15 godina radili Balaševićeve koncerte, i novosadskom Radiju 021 za ustupanje plejliste za ispraćaj, novinarima, fotoreporterima, radnicima JKP "Čistoća", policiji i hitnoj pomoći što su bili uz gradjane te noći."Hvala Operi Srpskog narodnog pozorišta i horistima... Hvala svim ljudima što su u velikom broju pristali ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Organizatori oproštaja od Balaševića: Kad stade sve, samo život prođe, svi smo ujedinjeni

Izvor: Danas, 25.Feb.2021

Organizatori oproštajnog koncerta od kantautora Đorđa Balaševića saopštili su danas da je taj događaj potvrdio da samo veliki umetnik može, čak i kad ga više nema, da ujedini ljude različitih uverenja i nacionalosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.