Orban pobesneo: Evropski parlament primenjuje Sorosov plan

Izvor: B92, 20.Okt.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban pobesneo: Evropski parlament primenjuje Sorosov plan

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je Evropski parlament da je počeo da primenjuje "Sorosov plan".

On je to izjavio pošto je odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnja pitanja (LIBE) usvojio izveštaj o primeni Dablinskih propisa.

Izveštaj LIBE "zanemaruje opasnost da postoji veza između migracije i terorizma", rekao je Orban dodavši da će primena tih propisa takođe ograničiti ovlašćenja država članica.

On je ocenio da je, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "zabrinjavajućim razlikama po tim pitanjima" između Višegradske četvorke i Evropske komisije, radna večera lidera Višegradske četvorke i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera u sredu bila uspešna.

Takođe je dodao da postoji dobra šansa za poboljšanje saradnje, prenosi MTI.

Prema njegovim rečima, nesuglasice po pitanju budućnosti Evrope i migracije više su ukorenjene u kulturološkim nego u političkim razlikama.

"Razjasnili smo izvestan broj pitanja oko kojih se ne slažemo i uspeli da kažemo Junkeru da želimo više poštovanja za narode Centralne Evrope, među kojima su i Mađari", rekao je Orban.

Podsetimo, državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u "šengenski prostor" morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban: Evropski parlament primenjuje "Sorošev plan"

Izvor: RTS, 20.Okt.2017

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je Evropski parlament da je počeo da primenjuje "Sorošev plan" pošto je odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnja pitanja (LIBE) usvojio izveštaj o primeni Dablinskih propisa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.