Opustite se: Evo kako da pronađite više vremena za sebe

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opustite se: Evo kako da pronađite više vremena za sebe

Ljudi su društvena bića i niko od nas ne voli osećaj usamljenosti. Međutim, ponekad je samoća upravo ono što nam je potrebno kako bi se opustili i lepo odmorili. Kada primetite da imate sve manje vremena za sebe, pauzirajte sve ostale obaveze i opustite se.

Recite ne

Ne možete biti baš svuda i baš svima ugoditi. Nemogućnost odbijanja poziva ili molbi za pomoć je jedan od razloga zašto možete biti pod stresom. Lepo je pomagati drugima, ali to ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << baš uvek raditi jer jednostavno nemate snage i vremena. Počnite da razmišljate više o sebi i odredite prioritete.

Planiranje vremena

Spontanost je dobra, ali u današnjem svetu postaje gotovo nemoguća, posebno tokom radne nedelje koja nam je ispunjena brojnim obavezama. Zato nema apsolutno ništa loše u planiranju vremena unapred. Na ovaj način ćete pronaći više vremena za sebe, a manje za neke stvari za koje ćete shvatiti da spadaju u kategoriju nebitnih.

Lični kutak

Svako od nas treba da ima ono jedno mesto koje može nazvati samo svojim. To može biti cela soba ili samo jedan mali kutak u stanu. Bez obzira na veličinu, on treba da bude sređen baš po vašem ukusu tako da se možete u potpunosti opustiti. Objasnite ukućanima koja je svrha tog kutka i napomenite da vam ne smetaju kada se povučete u njega.

Vežbajte

Fizička aktivnost je odlična za naše zdravlje, lep izgled, ali i opuštanje. Vežbanje zaista opušta i smanjuje količinu stresa. Ako vas je preplavila negativna energija, krenite na aerobik ili neku borilačku veštinu. A ukoliko želite da se opustite, izaberite jogu ili pilates.

Isključite se

Odredite vreme tokom dana koje ćete provesti dalje od posla, računara i telefona. Neka to za početak bude i samo 15 minuta, a vremenom će vam se ova sloboda osladiti, pa ćete produžiti vreme koliko god vama odgovara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.