Optužen: Zločin protiv čovečnosti

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 12:58

Optužen: Zločin protiv čovečnosti

Brazilski senatori izglasali su preporuku da se predsednik Žair Bolsonaro optuži zbog postupanja tokom epidemije koronavirusa.

U optužbe spadaju i optužbe protiv čovečnosti jer je od kovida umrlo više od 600.000 ljudi.

Preporuke su poslate glavnom tužiocu kojeg je Bolsonaro imenovao na tu poziciju. Brazilski predsednik tvrdi da nije kriv ni za šta, ali je zbog produbljene krize poljuljana njegova popularnost u toj zemlji, prenosi BBC.

Brazil je po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broju smrtnih slučajeva na drugom mestu u svetu posle SAD. Nema garancija da će preporuke Senata dovesti do podizanja krivične prijave, jer preporuke iz izveštaja sada mora da proceni glavni tužilac Augusto Aras od kog se očekuje da štiti predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.