Opšta bolnica u Senti nastavlja sa redovnim radom uz mere opreza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 16:11

Opšta bolnica u Senti nastavlja sa redovnim radom uz mere opreza

U Opštoj bolnici u Senti lečeni su samo životno ugroženi pacijenti za vreme vanrednog stanja. Na Odeljenju za hirurgiju izvedene su 74 operacije. Bilo je 180 porođaja i obavljeno je 50 operacija na Ginekološko – akušerskom odeljenju. Dva meseca kasnije, postepeno se vraća raniji način rada, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U senćansku Opštu bolnicu može da se uđe samo sa zaštitnom maskom. Dezinfekcija ruku je obavezna, kao i merenje telesne temperature. Za početak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lekari mogu da pregledaju dnevno 20 pacijenata, 10 u prvoj i 10 u drugoj smeni, kako bi se dezinfikovale ambulante između dva pregleda, kaže direktorka Beata Čaki.

"Kad dolaze pacijenti na pregled, da donesu sa sobom masku i da dolaze tačno na vreme, jer se desi da imaju zakazan termin, a ne dođu na vreme, zakasne, ili se čak ne pojave i to je problem, zbog toga što oduzimaju mesto drugom pacijentu. Mi ćemo se truditi da svi pacijenti stignu na red, znači da svi budu pregledani i molimo građane za malo strpljenja i da to ispoštuju. Trudićemo se da svi budu pregledani i izlečeni", rekla je dr Beata Čaki, direktorka Opšte bolnice “Senta”.

Tokom vanrednog stanja životno ugroženi pacijenti koji su morali da budu operisani, bili su u izolaciji, gde su i testirani na Kovid – 19. Nakon dobijenih negativnih rezultata, smeštani su na Hirurško odeljenje, kaže načelnik Hirurgije doktor Emil Farkaš.

"Potom smo počeli, već dve nedelje da radimo ambulantne, zakazane preglede, a sledeće nedelje počinjemo i sa planiranim operacijama. Naravno, oprezno, jedan ili dva dnevno, da bi ono što je zaostalo, što je bilo zakazano pacijentima, da ne budu ugroženi. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim radnicima Hirurškog odeljenja", saopštio je prim. dr Emil Farkaš, načelnik Odeljenja za hirurgiju, Opšta bolnica “Senta”.

Štab za vanredne situacije imao je zadatak da brine o bezbednosti građana, kao i da sarađuje sa direktorima zdravstvenih ustanova u Senti. Taj zadatak uspešno je obavljen, ocenio je član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo Čongor Lerinc.

"Stvarno smo lepo funkcionisali, baš kako treba i zbog toga mogu da se zahvalim, zbog toga i nismo imali slučajeve u Senti, kao što su imali u nekim drugim opštinama", kazao je Čongor Lerinc, Opštinsko veće, Senta.

Da podsetimo, Opština je tokom vanrednog stanja otvorila i Kol centar, gde su građani mogli da dobiju informacije u vezi sa virusom korona, kao i da se prijave za pomoć. Tokom dva meseca, evidentirano je gotovo dve hiljade poziva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.