Opozicija tvrdi da se u Srbiji čuje samo Vučićev glas

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija tvrdi da se u Srbiji čuje samo Vučićev glas

Članovi Saveza za Srbiju i drugih opozicionih stranaka okupili su se ispred zgrade RTS-a da bi podsetili javni servis na svoj zahtev od pre 20 dana. Savez je zatražio da se građanima Srbije omogući da čuju i drugu stranu, a ne samo vlast.

Izvor: N1

Savez za Srbiju podseća da niko od njih već sedam meseci nije gostovao na RTS-u, da se njihova saopštenja ne čitaju, niti se traži njihov odgovor u situacijama kada su napadnuti.

Savez za Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dalje se ne čuje u celoj Srbiji. Njihove zahteve koji su, kako kažu, u skladu sa zakonom javni servis ne poštuje, pa je jedan od lidera Saveza Janko Veselinović podssetio na onaj ključni.

“Da se omogući redovno učešće u informativnom programu u skladu sa programskom šemom od najmanje 30 minuta nedeljno, ne računajući večernje debatne formate”, podsetio je on.

I ostale zahteve Saveza za Srbiju RTS ignoriše, a Srbija, kako tvrdi lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, i dalje čuje samo jedan glas - glas Aleksandra Vučića

“Aleksandar Vučić upotrebom tabloida, zloupotrebom javnog servisa, zloupotrebom REM-a, praktično ruši onaj segment društva koji je pretpostavka njegove stabilnosti i razvoja. Na to moramo da ukažemo, jer to ima posledice ne samo na stanje demokratije, već na ekonomsku budućnost građana”, poručio je Tadić.

I dok se opozicija bori da se u medijima čuje, vlast ih optužuje da se zalažu za njihovo gašenje, a ministar policije Nebojša Stefanović i za neki drugačiji scenario.

“Prvo bi nokautirali novinare, po mogućstvu novinarke, onda bi im uzimali frekvencije. Ja se plašim da bi dolazili u studio tokom televizijskih emisija, ako nekom to nije po volji to što ti ljudi govore tamo, kupili bi ih odmah u kombi i vozili odmah, ne u zatvor, nego na neko gore mesto”, kazao je Stefanović juče u Skupštini Srbije.

Na ovakve optužbe opozicija nema mogućnost odgovora ni u parlamentu niti na javnom servisu, podseća Tadić.

“Naši instrumenti za gašenje medija su nepostojeći, pravo je čudo da opozicija u ovim okolnostima finansijskog pritiska, medijskog pritiska upotrebe tužilaštva protiv opozicije, i dalje uopšte postoji”, ocenio je nekadašnji predsednik države.

I dok Savez za Srbiju najavljuje radikalizaciju svojih poteza, Dveri sređuju svoje redove - Srđan Nogo izašao je iz Predsedništva te partije, ali ostaje na poslaničkoj funkciji. Nogo je izjavio da bi premijerku i predsednika trebalo obesiti ukoliko su potpisali Dablinski sporazum o migrantima.

Neke reči su bile zaista nepremirene, ali je tema bila primeren, smatra lider Dveri Boško Obradović.

“Mislim da se i dalje prećutkuje posledica migrantske krize na naše društvo i državu”, ocenio je on.

Članice Saveza za Srbiju podsećaju i da je većina stranaka saveza u parlamentu kao i da učestvuju u radu gradske skupštine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Protest opozicije ispred RTS-a

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018

Članovi Saveza za Srbiju i drugih opozicionih stranaka okupili su se ispred zgrade RTS-a da bi podsetili javni servis na svoj zahtev od pre 20 dana. Savez je zatražio da se građanima Srbije omogući da čuju i drugu stranu, a ne samo vlast...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.