Opasni i u porazu: Novi teroristički napad Islamske države (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasni i u porazu: Novi teroristički napad Islamske države (FOTO/VIDEO)

Kontrolni punkt iračke vojske je na meti

Najmanje 20 ljudi je ubijeno, a desetine drugih su povređene kada je eksplodirao automobil-bomba u gradu Al-Kaim na granici sa Sirijom.

Pročitajte i:

Napad, koji je izvela Islamska država, imao je za cilj kontrolni punkt iračke vojske i Narodnih mobilizacionih jedinica, na južnom ulazu u grad.

Prema inicijalnim informacijama 8 boraca Narodnih mobilizacionih jedinica je poginulo u napadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Obaveštajni izvori navode da je povećana sigurnost u Al-Kaimu, kao i da irački helikopteri nadleću taj grad pošto je moguć napad Islamske države.

Irak: Ataque con coche bomba mató al menos a 11 personas e hirió a 15 El ataque con coche bomba ocurrió a las 09:00 a.m., hora local, en la entrada de Al Qaim (el oeste de Irak) e hirió a otros cinco agentes y a 11 civiles https://t.co/afrMXnx7ak #PerúNoticias pic.twitter.com/XvOc5qLTu5

— Perú Noticias (@Peru_Noticias) August 29, 2018

Isti izvor navodi da je grad već bio dovoljno osiguran od napada, ali da je blizina sirijske granice ovaj grad učinila ranjivim na napade Islamske države.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.