Oni su pobedili rak i danas pomažu deci i mladima koji se sa njim bore

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni su pobedili rak i danas pomažu deci i mladima koji se sa njim bore

MladiCe su nedavno pokrenule onlajn savetovalište za decu i mlade obolele od raka.

Upoznajte Milkicu, Petru, Milicu i Miloša.

Oni imaju između 22 i 28 godina, a pre deseti i više godina - pobedili su rak.

Milkica danas nosi protezu u jednoj nozi, Miloš vozi bicikl iako su mu govorili da to neće moći, a Petra i Milica su pobedile leukemiju.

Tokom lečenja su imali mnoga pitanja, na koja često nisu uspevali da dobijaju odgovore od onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pobedili rak.

Već nekoliko godina oni su članovi organizacije MladiCe i na razne načine pomažu deci i mladima koji se leče od raka, ali i njihovom roditeljima.

Nedavno su pokrenuli i onlajn platformu, pa sada radnim danima od 17 do 21 odgovaraju na pitanja i daju savete preko Vocapa i Mesindžera.

MladiCe su svi mladi - mlađi od 28 godina - koji su trenutno u procesu lečenja, remisiji ili su se potpuno izlečili od maligniteta.

Reč MladiCe potiče od "mladi" i slova C koje je u medicinskom šifarniku oznaka za kancer.

Pripremila: Katarina Stevanović

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.