Ona je NAJSTARIJA osoba na svetu: Nećete verovati koliko ima godina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona je NAJSTARIJA osoba na svetu: Nećete verovati koliko ima godina (FOTO)

Bistrog uma i puna života, voli da pojede parče dobre torte i da peva svakom ko poseti njen skromni dom

Hulija Flores Kolke iz Bolivije, koja i dalje uživa u pesmi na starosedelačkom jeziku i svira na majušnoj andskoj gitari iako će uskoro napuniti 118 godina, najstarija je žena u toj zemlji, a možda i najstarija živa osoba u svetu, ali - nezvanično. Hulija nikada nije čula za Ginisovu knjigu rekorda i nimalo ne mari što njen rekord nije potvrđen, a portparolka Ginisove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << knjige kaže da nije stigla nikakva prijava o Hulijinim godinama, prenosi AP.

Pročitajte i:

U svom dugom životu, ova Južnoamerikanka bila je svedok dva svetska rata, revolucije u rodnoj Boliviji i preobražaja njenog sela Sakabe, koje je nekada imalo 3.000 stanovnika, u bučni grad od 175.000 ljudi u roku od pet decenija.

U njenoj ličnoj karti stoji da je rođena 26. oktobra 1900. godine, u rudarskom kampu u bolivijskim planinama. Ovih dana, ona uživa u društvu svojiha pasa, mačaka i petla.

koji deli sa 65-godišnjom unukom svoje sestre.

- Uvek je bila aktivna, opuštena i zabavna - tako Huliju opisuje unuka njene sestre, Agustina Berna.

Hulija je odrasla čuvajući ovce i lame u bolivijskim planinama dok se, kao tinejdžerka, nije preselila u dolinu, gde je počela da prodaje voće i povrće, čime se i danas hrani, mada ponekad uživa u torti ili čaši gaziranog soka.

Nikada se nije udavala i nije imala dece, a njena dugovečnost je iznenađujuća za Boliviju, koja je i dalje jedna od južnoameričkih zemalja sa najvišom stopom mortaliteta.

Kancelarija gradonačelnika Sakabe imenovala je Huliju Flores Kolke za živo nasleđe i učestvovala je u obnovi njene kuće. Osoba koja je prethodno slovila za najstariju u svetu bila je 117-godišnja Japanka Nabi Tadžima, koja je umrla ranije ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.