On je prevazišao čak i Vučića

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 12:54

"On je prevazišao čak i Vučića"

Njujork -- Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je izjavom da je predsednik svih Hrvata predsednik Zoran Milanović prevazišao čak Vučića.

Predsednik Srbije, dodaje, ne govori da je predsednik svih Srba.

"To što sam čuo, to je vrhunac gluposti i anahronizma u regionu. Čak ni Vučić ne govori da je predsednik svih Srba", rekao je Komšić u izjavi za Al Džaziru Balkans.

Komšić, koji boravi u Njujorku bez saglasnosti tročlanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predsedništva BiH, kaže da hrvatski predsednik nastupa kao "poglavica" celoga naroda, a ne kao predsednik jedne države.

Za Milanovića je rekao da je "čovek opasnih namera" ili "šarlatan opasnih namera".

Ukazao je da u Ustavu BiH ne piše da je on predsednik Hrvata, već je, precizira, "član Predsedništva iz reda tog naroda".

"Svako onaj ko krene sa komentarima o BiH, preporučujem da pročita Ustav BiH. Ni ja ne komentarišem načine kako bi oni trebalo da organizuju Hrvatsku", rekao je Komšić, koji je u Njujorku učestvovao u radu Generalne skupštine UN.

Milanović je ranije u Njujorku rekao da ne zna u kom stvojstvu je i Komšić na Generalnoj skupštini UN i u čije ime govori, kao i da je on predsednik svih Hrvata, koji imaju hrvatsko državljanstvo.

Komšić je u izjavi potvrdio i da će se ponovo kandidovati za člana Predsedništva BiH na narednim izborima. Njega, međutim, ni u ovom mandatu ne priznaje hrvatska zajednica u BiH i zvanični Zagreb, jer je u Predsedništvo izabran glasovima Bošnjaka.

Stoga je reforma Izbognog zakona godinama u fokusu javnosti u BiH, kojom se, između ostalog, traži da drugi narodi svojom izbornom voljom ne mogu da nameću predstavinke na najvišim državnim funkcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanović se u stilu Vulina, bespotrebno zaneo

Izvor: Danas, 23.Sep.2021

Izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je on predsednik i Hrvata u BiH zvučala je kao promocija, kaže za Danas Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva BiH, iz Njujorka gde je u sredu uveče održao govor na zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.