On je moj heroj, drug po sudbini

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"On je moj heroj, drug po sudbini"

Mađarski premijer Viktor Orban doputovao je u Milano na sastanak sa vicepremijerom Italije Mateom Salvinijem.

Orban je izjavio da je potpredsednik italijanske vlade njegov "heroj sa kojim je želeo da se lično upozna", a da je dozvolu za susret sa Salvinijem tražio od bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Ansa prenosi da je Orban pre sastanka ručao sa saradnicima u restoranu u kvartu Brera, u starom centru grada, a po izlasku iz restorana izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima da je Salvini, koji je i ministar unutrašnjih poslova Italije, njegov "drug po sudbini".

"Veoma sam radoznao da upoznam njegovu ličnost. Veoma ga cenim i imam određena iskustva koja bih možda mogao da podelim sa njim. Imam takav osećaj", kazao je premijer Mađarske.

On je naveo i da "u Italiji ima prijatelja Berluskonija".

"Tražio sam od njega dozvolu da se ovoga puta sastanem sa Salvinijem. Pitao sam ga: Je li podržavaš to da se ja sastanem sa Salvinijem. 'Naravno', odgovorio mi je on (Berluskoni)", rekao je Orban.

Orban i Salvini su poznati u Evropi po tvrdom stavu prema migrantima.

Ansa je navela da su zona oko tog ugostiteljskog objekta u kojem je Orban ručao i sam restoran ostali otvoreni i za druge ljude koji su ručali u bašti, ali su sve nadgledali policijski agenti u civilu.

Orban će se tokom popodneva sastati sa Salvinijem u zgradi milanske prefekture.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.