Omladinci Mačve najbolji u kvalifikacijama za turnir Igrajmo za 16

Izvor: RTS, 14.Mar.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci Mačve najbolji u kvalifikacijama za turnir "Igrajmo za 16"

Kvalifikaciono takmičenje za 19. Memorijalni turnir u malom fudbalu "Igrajmo za 16" po drugi put održano je u Šapcu. Radio-televizija Srbije turnir organizuje u znak sećanja na poginule radnike RTS-a i žrtve bombardovanja Srbije 1999. godine.
U pravoj sportskoj atmosferi u sali šabačke Ekonomske škole, na tarniru "Igrajmo za 16" pobedu su izvojevali Omladinci Mačve, savladavši  ekipu  RTS-a rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2:0 i tako obezbedili plasman u finalno takmičenje.

"Omladinci Mačve uvek će se odazvati ovakvim turnirima", ističe Dejan Sarić, trener omladinaca FK Mačva. "Svojim ponašanjem i sportskom igrom i na ovom turniru pokazali smo da smo zasluženo osvojili prvo mesto." 
Šabačkom finalu prethodile su  dve utakmice u kojima su  izvođenjem penala Omladinci Mačve savladali fudbalere Čivije sa 4:2, dok je ekipa RTS-a bila bolja od rekreativaca Omladinca koje je pobedila  rezultatom 3:1.
"Sastavni deo sporta su i pobede i porazi", kaže Voja Sakić, učesnik turnira, "bitno je da smo raspoloženi iako smo izgubili, bilo je lepo druženje."
Posebno osveženje turnira bila je revijalna utakmica najmlađih fudbalera Mačve  uz odličnu podršku sa tribina.
Vukašin Đakovac, fudbaler najmlađe ekipe "Mačve", zadovoljan je učešćem i utiscima sa turnira.
"Ovaj turnir zaista znači našem gradu", naglašava Nikola Jelikić, koordinator Omladinske škole FK Mačva. "Mi se manje-više znamo, sve ekipe, i mislim da su naša deca već navikla na takmičarski pritisak." 
Predstavnici Grada Šapca, Sportskog saveza i RTS-a pobedničkoj ekipi uručili su medalje i pehar, sa željom da krajem meseca trijumfuju i u Beogradu.
"Pored sportskog dela koji je uvek interesantan za gledanje, nama je kao gradu velika čast što smo imali priliku da ugostimo i obeležimo nešto što nam je svima ostalo duboko urezano u sećanju", naglasio je Dragan Nikolić, član Gradskog veća Šapca za resor sporta.
Na turniru u Šapcu posebna plaketa dodeljena je novinaru Sretenu Pajiću, za dugogodišnji doprinos razvoju sporta ovog kraja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.