Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevrijeme pogodilo Trogir, jaka kiša u Šibeniku

TROGIR - Olujno nevrijeme zahvatilo je šire područje Trogira u Dalmaciji, a, osim kiše, povremeno je padao i led prečnika do dva centimetra.

Pijavica je oštetila tamošnje brodogradilište, a vtrlog je srušio dio krova i oštetio brojne parkirane automobile.

Nije poznato da li je u nevremenu bilo povrijeđenih, prenose hrvatski mediji.

Divovski "shelf cloud" nadvio se jutros nešto prije podne nad šibenskim područjem i donio velike padaline. Kako javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Šibenski portal, na Žirju je u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po kvadratnom metru.

Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje, ostrvo Brač, područje Drniša i Hrvaca, a danas i sutra u mnogim krajevima su najavljene visoke količine padavina. Upozorenje najvišeg stepena izdato je za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije.

Meteorolog Tea Blažević rekla je medijima da se na ovom području očekuje još pijavica, grmljavine, obilne kiše i bujičnih poplava.

Kiša pada u većem dijelu Hrvatske, posebno duž Jadrana, što bi u narednim časovima moglo izazvati nove bujične poplave.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.