Oluja zahvatila Floridu, nevreme preti i drugim delovima SAD

Izvor: VOA, 03.Sep.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja zahvatila Floridu, nevreme preti i drugim delovima SAD

Tropska oluja Gordon, praćena obilnom kišom i snažnim vetrovima, zahvatila je u ponedeljak južni deo Floride. Meteorolozi navode da bi oluja mogla dodatno da ojača pre nego što pogodi centralni dio Meksičkog zaliva. Očekuje se da će nevreme zahvatiti priobalni deo Misisipija i Luizijane do sutra veče, pre nego što pređe u unutrašnji deo doline Misisipija u sredu. Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da je oluja, za sada, praćena vetrovima jačine 85 kilometara na čas. Policija u Majami biču upozorila je građane da ne izlaze na plaže zbog velikih talasa i jakih struja. Nacionalna meteorološka služba saopštila je i da su "pogodni uslovi" za formiranje tornada u delovima Floride. Upozorenja na mogući uragan izdata su od Misisipija do granice Alabame i Floride, a upozorava se i na katastrofalne poplave.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oluja na Floridi, nevreme preti i drugim delovima SAD

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 00:04

Tropska oluja Gordon, praćena obilnom kišom i snažnim vetrovima, zahvatila je južni deo Floride...Meteorolozi upozoravaju da bi oluja mogla dodatno da ojača pre nego što pogodi centralni deo Meksičkog zaliva...Prema očekivanjima nevreme će zahvatiti priobalni deo Misisipija i Luizijane do utorka...

Nastavak na B92...

Oluja preti da pogodi obalu Meksičkog zaliva JAČINOM URAGANA: Objavljeno upozorenje u nekoliko američkih država

Izvor: Blic, 04.Sep.2018

Tropska oluja "Gordon" brzo se kreće preko istočnog dela Meksičkog zaliva, a očekuje se da će kopno pogoditi snagom uragana, duž severne i centralne obale zaliva, upozorava američki Nacionalni centar za uragane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.