Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine

Izvor: Prva.rs, 12.Jul.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine

Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest i izrečena mu je nepravnosnažna kazna od tri godine i šest meseci zatvora.
Pored Dulića, krivim su proglašeni i njegov zamenik Nebojša Janjić (tri godine) i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak (godinu dana zatvora).
Presuda nije pravnosnažna i okrivljeni imaju pravo žalbe. Dulić je odmah najavio da će se žaliti i rekao da je očekivao oslobađajuću presudu. 

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Duliću i Janjiću je izrečena zabrana rada na javnoj funkciji od pet godina, dok je Drobnjaku zabranjeno da bude na funkciji tri godine. 

Dulić i Janjić su bili na izricanju presude, dok je Drobnjak dao punomoćje advokatu. 

Prema optužnici, njih trojica se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću "Nuba invest" iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara. 

Optuženi su tokom postupka negirali krivicu. 

Suđenje je počelo u junu 2015. godine, a istraga u septembru 2012. godine.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine

Izvor: OkRadio.rs, 12.Jul.2017

Beograd -- Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim pred Specijalnim sudom u Beogradu za zloupotrebu položaja. Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest i izrečena mu je nepravnosnažna kazna od tri godine...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.