Olandov otkopčani šlic nasmejao Kineze

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olandov "otkopčani šlic" nasmejao Kineze

Francuski predsednik Fransoa Oland, bio je nova kineska VIP žrtva fotomontaže, tako dobro urađene da su u nju poverovali čak i novinari prisutni prilikom dolaska francuskog predsednika u Peking u prvu zvaničnu posetu Kini.

Kako javljaju francuski mediji, na društvenoj mreži "Veibo", kineskoj verziji "Tvitera", pojavila se fotomontaža na kojoj Oland silazi iz aviona na pekinškom aerodromu sa otkopčanim šlicom.

Ova šala proširila se munjevitom brzinom popularnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajtom koji ima više od 500 miliona korisnika. Žrtva slične šale je samo nekoliko sati ranije bio bivši američki predsednik Džordž Buš.

Naime, na otvaranju biblioteke u Dalasu, Buš je pozirao zajedno sa još tri bivša i aktuelnim američkim predsednikom - Džimijem Karterom, Bilom Klintonom, svojim ocem Džordžom Bušem i Barakom Obamom.

Na slici, koja se pojavila na Fejsbuku, sva petorica političara fiksiraju objektiv dok vragolasti Obama pravi Bušu magareće uši.

"Predsednik Obama zabavlja društvo na otvaranju Centra predsednika Buša", pisalo je uz fotografiju za koju se ubrzo ispostavilo da je fotomontaža, što nije sprečilo više od 2.400 ljudi da je "lajkuju".

Nakon nekoliko sati, pojavio se novi tekst ispod slike: "Predsednik Džordž Buš kao i predsednik Obama poznati su po svom smislu za humor. Ova humoristična, retuširana fotografija ne treba da bude uzeta za ozbiljno".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.