Oko 8.40 jutros primećena je kretnja četiri neidentifikovane osobe, odmah reagovala vojna policija

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 16:28

"Oko 8.40 jutros primećena je kretnja četiri neidentifikovane osobe", odmah reagovala vojna policija

Albansko ministarstvo odbrane objavilo je danas da je pritvorilo četiri osobe češke nacionalosti jer su fotografisali vojnu fabriku kod grada Poličan.

"Oko 8.40 jutros, u jednom od tunela fabrike Poličan, primećena je kretnja četiri neidentifikovane osobe. Istog trenutka, vojna policija je u saradnji sa državnom policijom zatvorila ulaze u tunel i nakon pretrage uhvatila dva muškarca iz Češke. Nedaleko odatle uhvatili su i njihove partnerke, dve žene, takođe češke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnosti. Oni su odvedeni u pritvor i vrši se njihova provera", navelo je ministarstvo, a preneo albanski portal "A2".

Ovaj incident se desio jedan dan nakon što su tri osobe, od čega dvoje Rusa i jedan Ukrajinac, uhapšeni prilikom pokušaja ulaska u vojnu fabriku u gradu Gramši, gde su poprskali hemijskim sprejom albanske vojnike.

Uhapšeni Rusi su rekli da su fotoreporteri i da imaju svoj blog, a istražioci ne odbacuju mogućnost špijunaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.