Oko 200 građana tražilo pomoć od Siniše Malog i ministarke Zorane Mihajlović

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 200 građana tražilo pomoć od Siniše Malog i ministarke Zorane Mihajlović

Građani Beograda poranili su jutros kako bi mogli da razgovaraju sa Sinišom Malim, predsednikom Privremenog organa Beograda, i Zoranom Mihajlović, ministarkom energetike, razvoja i zaštite životne sredine. Sastanci su počeli u 8.30 i trajali su nekoliko sati.

Nekoliko stotina Beograđana odazvalo se pozivu da svoje probleme ispričaju čelnim ljudima grada i republike, ali i da postave pitanja i daju sugestije.

Sastancima su prisustvovali i gradski sekretari za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komunalna pitanja, urbanizam, saobraćaj, obrazovanje i dečju zaštitu, zdravlje, legalizaciju, javni prevoz i sport, kao i pomoćnici ministra.

- Nadam se da će ovakvi sastanci postati tradicija jer sa ljudima mora da se razgovara. Na osnovu predloga koje smo čuli napravićemo plan rada gradskih sekretarijata i direkcija kako bi oni radili duže tokom nedelja, pa i subotom - kaže Siniša Mali.

On je istakao da je bolji život Beograđana prioritet Privremenog veća i da su svakodnevni problemi sa kojima se sugrađani suočavaju važni koliko i veliki infrastrukturni projekti.

Ministarki Zorani Mihajlovć sugrađani su postavljali pitanja u vezi sa strujom, ali ne računima, ali i u vezi sa zaštitom životne sredine.

- Bilo je predloga kako da rešimo pojedine probleme, recimo pitanje divljih deponija. Građani koji su danas došli izbrojali su da na jednoj beogradskoj opštini ima 800 do 1.000 divljih deponija. Zakazali smo sastanke za narednu nedelju, i pokušaćemo taj problem da rešimo u saradnji sa nevladinim organizacijama - kazala je Mihajlović.

Siniša Mali je objasnio da su se građani žalili i na bahate vozače koji parkiraju vozila na trotoaru na Voždovcu, ali i na nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže u Ripnju i Sremčici.

- Bilo je reči i o načinu korišćenja socijalnih stanova, ali i ideja kako da se urede parkići. Jedan od zaključaka je da Grad i Republika mogu da funkcionišu i rade zajedno, jer se problemi odnose na različite ingerencije koje imamo - istakao je Mali.

Ovo je, objasnio je on prilika da se uspostavi tesna saradnja Grada i Republike kako bi bio rešen što veći broj probema koje su građani danas predstavili.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.