Oglasio se Kremlj povodom slučaja Skripalja: Moskva nema veze sa trovanjem bivšeg špijuna

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Kremlj povodom slučaja Skripalja: Moskva nema veze sa trovanjem bivšeg špijuna

Zvanično saopštenje

Moskva nema nikakve veze sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja nervnim gasom u Britaniji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, poručivši da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma.

- Stav Moskve je dobro poznat, London je o tome obavešten diplomatskim kanalima - Moskva nema nikakve veze sa događajem u Velikoj Britaniji -  rekao je Peskov novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je istakao da Moskva ne prihvata apsolutno neosnovane optužbe protiv Rusije, koje nisu potkrepljene dokazima, kao i da ne prihvata jezik ultimatuma, prenosi Tas s.

Na pitanje novinara da li Moskva strahuje da će se naći u međunarodnoj izolaciji zbog ovog slučaja, Peskov odgovara da se Kremlj nada da će prevladati zdrav razum i da će se druge države zamisliti nad tim da li postoje neki dokazi ili ne i koliko mogu biti osnovane bilo kakve optužbe na račun Rusije.

Britanska premijerka Tereza Mej optužila je u ponedeljak Rusiju da stoji iza napada.

Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.