Oglasili se iz SOCIJALNE SLUŽBE: Evo ko treba da preuzme brigu o Jani Marjanović

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasili se iz SOCIJALNE SLUŽBE: Evo ko treba da preuzme brigu o Jani Marjanović

Devojčica duboko traumatizovana

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu kažu da su stručnjaci već bili u porodici Marjanovića kako bi procenili situaciju u kojoj živi mala Jana, ćerka ubijene pevačice i njenog supruga koji je trenutno u zatvoru.

Telefon pronađen na nasipu NIJE jedina nelogičnost: Najnovija informacija o UBISTVU pevačice zapalila Srbiju

- Naša je obaveza da štitimo interese svakog deteta, tako da ćemo i u ovom konkretnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučaju u saradnji sa policijom i drugim institucijama preuzeti adekvatne mere u skladu sa zakonom. Takođe, ne možemo iznositi podatke o toku starateljske zaštite, jer to nije zakonom dozvoljeno i može imati posledice za sadašnji i budući psihofizički razvoj deteta koje je duboko traumatizovano - rekli su u Centru za Informer.

Oni objašnjavaju da prema porodičnom zakonu u slučajevima kada maloletna deca ostanu bez roditelja ili oni trenutno nisu u situaciji da se staraju o detetu, deca se najpre stavljaju pod starateljsku zaštitu.

- U velikom broju slučajeva brigu o deci preuzima neko od srodnika kao što su ujaci, tetke, stričevi, babe i dede, koji žele i koji su podobni da obavljaju tu ulogu, jer je u najboljem interesu deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Kada ne postoje bliski srodnici, kada ne žele, ne mogu ili su neadekvatni da se staraju o deci, mališani se smeštaju u hraniteljske porodice ili u ustanovu socijalne zaštite... - dodaju oni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.