Odžić ponovo izabran za predsednika Vojvođanske partije

Izvor: B92, 27.Jan.2019, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odžić ponovo izabran za predsednika Vojvođanske partije

Dosadašnji predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je na izbornoj skupštini ponovo izabran na tu funkciju, saopštila je ta stranka.

Za potpredsednike su izabrani Petar Ilić iz Zrenjanina, Mikloš Harmath iz Kanjiže i Dragana Santrač iz Šida. Izabrano je i novo predsedništvo Vojvođanske partije koje će imati 21 člana.

Alekandar Odžić je rekao da Vojvođani moraju da se ujedine oko zajedničkih cilljeva, jer samo tako mogu povratiti "nasilno oduzeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava" i sve ono što Vojvodini pripada.

"Gledajući šta je sve nestalo, a pogotovo šta je nastalo na političkoj sceni, onda je potpuno jasno da nas je vojvođanska ideja održala, sačuvala, a naša borba za nju ustoličila na političkoj sceni Vojvodine i Srbije. Sve je manje sagovornika u Beogradu, gotovo da ih i nema, koji razumeju i zalažu se za ideje antifašizma, građanskog društva i vojvođanske autonomnosti", kazao je Odžić.

Skupštini su prisustvovali i generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, potpredsednik te stranke Robert Kolar i član predsedništva Milivoj Bešlin, zatim predstavnici Crnogorske partije, Tolerancije Srbije, Vojvođanskog kluba i Zelene mreže Vojvodine.

Bojan Kostreš je rekao: "Mi pružamo ruku Vojvođanskoj partiji", na šta je u svom govoru Aleksandar Odžić uzvratio sa: "Prihvatamo pruženu ruku Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ka njima pružamo obe ruke".

Tokom skupštine Vojvođanskog pokreta je u više navrata istican značaj formiranja Vojvođanskog fronta i budućeg zajedničkog delovanja svih autohtonih političkih aktera u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.