Održan sajam obrazovanja Izaberi svoj fakultet FOTO

Izvor: B92, 21.Maj.2021, 12:03

Održan sajam obrazovanja "Izaberi svoj fakultet" FOTO

Beograd -- Opština Novi Beograd u saradnji sa Centrom za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih realizovala je Novobeogradski sajam obrazovanja "Izaberi svoj fakultet".

Učešće na Sajmu uzelo je 11 fakulteta članica Univerziteta u Beogradu, kao i veliki broj privatnih unvierziteta i fakulteta, kao i omladinske organizacije. Svi oni predstavili su svoj rad, kao i mogućnosti koje nude ne samo maturantima koji dolaze iz novobeogradskih srednjih škola, već i maturantima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celog grada.

Stefan Pantelić Stefanović, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje, otvorio je Sajam i poželeo puno sreće i uspeha na Sajmu svim fakultetima koji učestvuju.

"Napori koje GO Novi Beograd preuzima u sklopu su napora koji se preduzimaju na gradskom i republičkom nivou a sve sa željom da mladima omogućimo što bolje uslove kako za školovanje tako i za ostanak u Srbiji. Kroz veliki broj učesnika ovog Sajma želimo da pomognemo mladima da uspešno razreše svoje dileme u vezi izbora fakulteta i da im pomognemo u njihovom daljem karijernom razvoju. GO Novi Beograd trudi se da kroz svoje programe uključi mlade u što većem broju i ovaj Sajam samo je nastavak te politike i tih mera koje preduzimamo. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa brigom o mladima kako kroz ovaj Sajam tako i kroz buduće programe i projekte koji nas očekuju na Novom Beogradu", istakao je Stefan Pantelić Stefanović.

Pajazit Pomak, predsednik UO Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM), istakao je posebno zadovoljstvo što je CEDEM partner opštini Novi Beograd na ovom dešavanju.

"Kao organizacija koja se dugo bavi mladima, kako studentima tako i srednjoškolcima, zadovoljstvo nam je da na još jedan način pomognemo mladima da ostvare svoj dalji karijerni razvoj. Ovaj Sajam upravo je takva prilika jer na jednom mestu imamo državne i privatne univerzitete i fakultete, sa nama su i omladinske organizacije kao i škole stranih jezika, te mladi zaista imaju mogućnost da se informišu o celovitom karijernom razvoju i da ukoliko nisu još doneli odluke izaberu svoj fakultet na ovom Sajmu. CEDEM će i u narednom periodu nastaviti da realizuje ovakve i slične projekte i nadamo se da će i ostale gradske opštine poput opštine Novi Beograd iskazati interesovanje za slične manifestacije", ističe Pomak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.