Određeno vreme za posete ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima

Izvor: B92, 22.Avg.2020, 17:22

Određeno vreme za posete ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima

Ministar Zoran Ðorđević uputio je svim ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima Instrukcija o načinu rada prilikom organizovanja poseta korisnicima

Posete su ponovo dozvoljene zaključkom Kriznog štaba za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19.

Prema Instrukciji, posete mogu biti organizovane svakim radnim danom od 10 do 18 sati u povoljnim vremenskim uslovima u dvorištu zgrade, a korisnik može da primi dve posete nedeljno. Posete moraju da budu unapred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakazane i da traju do 15 minuta.

Posetiocima će biti merena temperatura, a pored zaštitne maske, posetilac će morati da nosi i vizir i da drži distancu od dva metra od korisnika.

Biće sprovedene i ostale epidemiološke mere kao što je dezinfekcija ruku i odeće, navodi se pored ostalog u Instrukciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.