Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 15:10

Vučić sa Šibom: Odnosi Srbije i Nemačke na izuzetnom nivou

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Tomasom Šibom, sa kojim je razmotrio najvažnije aktuelne teme, posebno bilateralne odnose, kao i trenutne i buduće projekte ekonomske saradnje dveju zemalja.
Predsednik Vučić i ambasador Šib su konstatovali da su odnosi Srbije i Nemačke na izuzetnom nivou, što predstavlja dobru i čvrstu osnovu za dalje unapređenje odnosa dve zemlje i još snažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvoj i unapređenje ekonomske saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 67.000 ljudi i dodao da se nada da će se taj broj povećavati sa daljim unapređenjem našeg poslovnog okruženja.
"Pored toga što obezbeđuju radna mesta, nemačke kompanije imaju izuzetan uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji", istakao je predsednik Vučić i naglasio da će Srbija u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti upravo ovoj vrsti obrazovanja, kao i zelenoj agendi i zaštiti životne sredine.
Na sastanku je posebna pažnja posvećena novim ulaganjima, čija se realizacija očekuje u narednom periodu. Ambasador Šib je je rekao da Ambasada SR Nemačke snažno i aktivno podržava postojeći trend povećanja investicija.
Ambasador Šib je ovom prilikom predsedniku predstavio novu direktorku GIZ-a u Srbiji, Danijelu Funke, kao i novog šefa kancelarije KfW, Ridigera Hartmana.
"Vlada Nemačke je u poslednjih 20 godina sa svojim institucijama KfW i GIZ, realizovala u Srbiji projekte u vrednosti od dve milijarde evra", istakao je ambasador Šib i dodao da će fokus Nemačke u Srbiji i nadalje biti na projektima iz oblasti održive ekonomije, dualnog obrazovanja, obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine, kao i vladavini prava. Nemačka trenutno podržava Srbiju u ovim oblastima sa 240 miliona evra.
Predsednik Vučić je u tom kontekstu posebno istakao da očekuje još veće učešće kompanija iz Evropske unije u infrastrukturnim projektima, budući da Srbija ozbiljno pristupa konceptu opšteg razvoja zemlje uz punu posvećenost razvojnoj saradnji.
Ambasador Šib je u tom smislu naglasio da „Srbija Nemačkoj nije samo snažan ekonomski partner", već da je naša zemlja Nemačkoj „najvažniji partner u regionu u oblasti razvojne saradnje".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nemačke kompanije utiču i na preduzetnički duh, radne navike i dualno obrazovanje u Srbiji"

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom izrazio zahvalnost nemačkim investitorima...Razlog je to što u Srbiji zapošljavaju više od 67.000 ljudi, a Šib je naglasio da "Srbija Nemačkoj nije samo snažan ekonomski partner", već da je Nemačkoj "najvažniji...

Nastavak na B92...

Vučić i Šib: Odnosi Srbije i Nemačke na izuzetnom nivou

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou što je "dobra osnova za dalje unapređenje sveukupnih odnosa".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.