Odloženo suđenje dvojici optuženih za slučaj Havana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 10:41

Odloženo suđenje dvojici optuženih za slučaj "Havana"

U Višem sudu u Beogradu danas je za 21. oktobar odloženo suđenje u slučaju poznatom kao "Havana", dvojici optuženih za iznudu Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Đoriću (38) zbog sumnje da su silom i pretnjama pokušali da iznude novac od dva muškarca.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Kostića, koji je preko svog advokata sudu dostavio pozitivan test na koronu, a na današnje suđenje nije došao ni zamenik tužioca jer prisustvuje posebnoj obuci.

Dalibor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đorić je došao sa svojim advokatom, dok je u publici bila i supruga pokojnog Vladimira Popovića.

Oštećeni u ovom slučaju Z.T. i M.R.se nisu pojavili na suđenju, a zbog neopdravdavanja izostanka, iako je uredno pozvan, sud je M.R. izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara.

U ovom slučaju prvooptužen je bio vlasnik "Havane" Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen je 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je sada ukinuta.

Đoriću i Kostiću suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je u februaru ukinuo presudu kojom su obojica bili osuđeni na po tri godine zatvora.

Đorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina "Havana" u sklopu hotela "Slavija", pretukli oštećene Z.T. i M.R. terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je M.R. zadobio tešku telesnu povredu.

Međutim, Z.T. je u maju promenio svoj iskaz navodeći da nije pretučen, kao i da im jeste dugovao pomenuti iznos novca.

Đorić i Kostić se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih, saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela. Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak "škaljarskom kriminalnom klanu" iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.