Odložen početak suđenja optuženom za krađu testova iz matematike

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen početak suđenja optuženom za krađu testova iz matematike

Početak suđenja Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testova iz matematike za malu maturu u junu, odložen je danas u Višem sudu u Beogradu za 22. oktobar.

Do odlaganja je došlo na molbu branioca kako bi se pripremila odbrana, jer je tek danas i njemu i Stamenkoviću uručen optužni predlog tužilaštva.

Stamenković se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio ćutanjem, a na suđenju će moći javno da iznese svoju odbranu.

On se brani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa slobode, pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

Nakon hapšenja je saopšteno da se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju sa krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili "provaljeni", došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.