Odložen početak suđenja Đorđu Lackoviću, koji se tereti da je batinao i mučio svoju devojku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen početak suđenja Đorđu Lackoviću, koji se tereti da je batinao i mučio svoju devojku

Tužilaštvo Lackovića tereti za krivično delo nasilje u porodici

Početak suđenja Đorđu Lackoviću (24), koji  se sumnjiči da je 12. marta u iznajmljenom stanu u Novom Sadu pretukao Ivanu Filipović (22) sa kojom je bio u vezi oko godinu dana, odložen je za 16. januar naredne godine.

Pred krivičnim većem Osnovnog suda u Novom Sadu danas je trebalo da se održi glavni pretres i započne izvođenje dokaza saslušanjem okrivljenih i oštećenih, kao i veštaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Portparolka Osnovnog suda Svetlana Mitrović potvrdila je da je glavni pretres odložen, bez obrazloženja zašto je pomeren početak sudskog procesa.

iz člana 194. stav 3 Krivičnog zakonika Srbije, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina.

Optužnica je posle dvomesečne istrage podignuta 10. juna i potvrđena je 30. jula rešenjem vanpretresnog veća Osnovnog suda. Lackovićev advokat je uložio žalbu na optužnicu, koju je Apelacioni sud odbio početkom septembra.

Đorđe Lacković je osumnjičen da je svojoj devojci Ivani Filipović u stanu u kojem su zajedno živeli naneo teške telesne povrede. Posle svađe, navodno zbog ljubomore, on je Ivanu brutalno pretukao, pa je sa prelomom rebara, nagnječenjem grudnog koša, probušenom plućnom maramicom i posekotinama i opekotinama na telu hosipitalizovana na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Lacković je uhapšen istog dana i od tada se nalazi u pritvoru, a Ivana Filipović je napustila posao u jednoj novosadskoj kladionici i nakon oporavka se vratila u selo Banovo Polje kod Bogatića, gde joj žive roditelji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.