Odlazak BOGINJE HUMORA: Umrla Stojanka (98), najstarija aktivna glumica, parlament joj odao poštu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak "BOGINJE HUMORA": Umrla Stojanka (98), najstarija aktivna glumica, parlament joj odao poštu (VIDEO)

Bugarski parlament je danas odao poštu glumici minutom ćutanja

Bugarska glumica Stojanka Mutafova, koja je poznata po humoru i sebe smatrala najstarijom aktivnom glumicom na svetu, preminula je danas u 98. godine posle 70 godina karijere, saopštila je njena porodica.

Mutafova je za svoj 90. rođjendan lansirala pozorišnu predstavu "Gospođa Propast" tokom koje je glumila stojeći ili sedeći, a ponekad je koristila štap. Ta predstava je ostala na repertoaru do njene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smrti.

Neumorna glumica je sa 94 godine bila u ambiocioznoj turneji po Evropi i Severnoj Americi gde je igrala za Bugare u inostranstvu.

"Imam karakter mangupa", navela je glumica u svojoj autobiografskoj knjizi. "Nikad se nisam umorila od glume... Ja živim za pozorište", dodala je Mutafova.

, dok je predsednik države Rumen Radev rekao da je ona sama predstavljala čitavo zlatno doba bugarskog pozorišta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.