Odgovor Japana na LANSIRANJE rakete: OŠTRO ćemo reagovati! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Japana na LANSIRANJE rakete: OŠTRO ćemo reagovati! (FOTO)

Teška pretnja

Generalni sekretar japanske Vlade Jošihide Suga izjavio je da je poslednje lansiranje rakete od strane Severne Koreje pretnja na koju će Tokio oštro reagovati.

- Ova balistička raketa izgledalo je da leti preko naše teritorije. To je bez presedana, ozbiljna i teška pretnja našoj naciji - rekao je Suga novinarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, Japan protestuje zbog lansiranja rakete najjačim terminima i naziva ga kršenjem rezolucija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UN.

 - Japan će blisko sarađivati sa SAD, Južnom Korejom i drugim zainteresovanim zemljama kako bi se blagovremeno dao odgovarajući odgovor", rekao je Suga.

Severna Koreja lansirala je raketu oko šest sati jutros po japanskom vremenu, koja je preletela preko ostrva Hokaido, i pala u more oko 1.180 kilometara istočno od Kejp Erima, 14 minuta nakon lansiranja, naveo je Suga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.