Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Brejvika za neljudski tretman u zatvoru

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava odbacio je žalbu norveškog masovnog ubice Andersa Behringa Brejvika, koji se žalio na zatvorske uslove i tvrdio da je podvrgnut neljudskom i ponižavajućem tretmanu, prenosi Rojters.

"Sud u Strasburu je zaključio da pomno proučavanje slučaja nije otkrilo nikakva kršenja Konvencije o ljudskim pravima i stoga je žalbu, koja počiva na slabim argumentima, odbacio kao neprihvatljivu", navodi se u saopštenju suda.

Brejvik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je promijenio ime u Fjotolf Hansen, ubio je 2011. u centru Osla i na ostrvu Utoja 77 ljudi, uglavnom veoma mladih. To je nateži zločin u toj nordijskoj zemlji od Drugog svjetskog rata.

Brejvik je pokušao da ospori odluku norveškog suda iz marta 2017. da njegova izolacija u trosobnoj ćeliji ne predstavlja kršenje ljudskih prava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.