Odakle toliko nelegalnog oružja u Srbiji? VIDEO

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odakle toliko nelegalnog oružja u Srbiji? VIDEO

Kod uhapšenog četvorostrukog ubice iz Jabukovca policija je pronašla poluautomatsko i automatsko oružje za koje uhapšeni nije imao dozvolu.

Pre dve godine u Žitištu je ubijeno petoro ljudi, a dvadesetoro je ranjeno.

Napadač je pucao iz kalašnjikova, koji je najverovatnije donet sa ratišta. Pre nekoliko dana kod osumnjičenog za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu pronađen je škorpion i snajperska puška.

Kada je u pitanju nelegalno oružje koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << često pronalazi i zakopano u dvorištu, to je po pravilu zaostavština iz minulih ratova devedesetih godina, u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu.

Kod nas je i tradicija da se oružje posle sukoba zakopa ili sakrije, a kasnije se prenese na unuke. Unuci često kažu da ne znaju gde su preci čuvali oružje i da li su ga uopšte imali. Razlog za to je jednostavan.

"Upravo zakonska regulativa i ta fleksibilnost države kroz propise prema vlasnicima legalnog oružja utiče i na ilegalno oružje. Jedina smo država koja ima godišnji porez na ličnu bezbednost i to je odbijajuće za vlasnike oružja", kaže za Prvu TV Duško Ilić iz Nacionalne asocijacije za oružje Srbije.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.