Odakle islamistima američke puške i 2.300 hamera

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odakle islamistima američke puške i 2.300 "hamera"

Islamska država u Iraku upotrebljava američke puške M-16, javlja američka televizijska mreža NBC. Iračani bez komentara.

Do juna, Islamska države otela 2.300 "hamera".

Pojavljivanje pušaka M-16 obelodanila je kompanija Flešpoint, koja je i savetnik za pitanja bezbednosti ove američke televizijske mreže.

"Važno je naglasiti da pripadnici Islamske države retko koriste američko naoružanje, kao i da je u njihovim rukama viđeno samo u Iraku", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Flešpoint, objašnjavajući da su puške M-16 najverovatnije "ostavile američke snage ili su oduzete od iračkih vojnika".

Iračka vojska se nije oglasila ovim povodom, ali je ranije saopštila da su borci Islamske države do juna oteli čak 2.300 "hamera", koji su deo američke vojne pomoći ovoj državi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odakle islamistima američke puške i 2.300 "hamera"?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2015

Islamska država u Iraku upotrebljava američke puške M-16, javlja američka televizijska mreža En-Bi-Si. Iračani bez komentara...Do juna, Islamska države je  otela 2.300 "hamera"...Pojavljivanje pušaka M-16 obelodanila je komnapija Flešpoint, koja je i savetnik za pitanja bezbednosti ove američke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.