Od tri modela nastave na fakultetima najizvesniji hibridni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 18:17

Od tri modela nastave na fakultetima najizvesniji hibridni

Prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta Petar Bulat kaže da se trenutno razmatraju tri modela nastave na fakultetima.

Prvi je, kaže, klasična nastava, drugi hibridni model koji podrazumeva online predavanja, dok bi se vežbe odvijale na fakultetima i treći model kompletno onlajn, što je, kako je rekao, za neke discipline nemoguće.

Kako je naveo, u ovom trenutku izgleda najizvesniji hibridni model, prenosi N1 .

Bulat je rekao da se fakulteti pridržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih mera i da će i po ovom pitanju pratiti odluke Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Instituta "Batut".

Bulat objašnjava da bi za predlog o onlajn ispitima morao da se menja zakon jer u zakonu stoji da se ispit polaže u sedištu visokoškolske ustanove, a on ne veruje da bi predlog o promeni stigao u skupštinsku proceduru pre kraja septembra.

"Za mene je pitanje kako će se ispiti održavati onlajn, jer znate i sada se povremeno javljaju pitanja korišćenja bubica i drugih nedozvoljenih sredstava na ispitima, a u onlajn okruženju to će biti lakše i ja sam zabrinut. Ali to nije samo naša briga, u kontaktu sa kolegama iz Evrope i kod njih postoji skepsa kad su onlajn ispiti u pitanju", rekao je Bulat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.