Novi stanovi za srpske porodice u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 09:33

Novi stanovi za srpske porodice u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas su uručeni ključevi novih stanova za socijalno ugrožene porodice srpske nacionalnosti.

Oni će živeti u zgradi koja je sredstvima Grada Beograda izgrađena u severnom delu Kosovske Mitrovice, u ulici Rudarske čete, a reč je o investiciji vrednoj oko 43 miliona dinara.

Ključeve 20 novih stanova porodicama su uručili direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda Marko Popadić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandar Spirić.

Kamen temeljac za zgradu u ulici Rudarske čete položen je 16. septembra prošle godine, kada je na drugoj lokaciji u Kosovskoj Mitrovici stanove dobilo 20 porodica srpske nacionalnosti iz "Samačkog bloka", koje su u požaru izgubile krov nad glavom.

Te porodice uselile su se u zgradu čiju su izgradnju finansirali Grad Beograd i vernici Srpske pravoslavne crkve iz Beograda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sve što imaju deca u Beogradu, imaće i deca u Mitrovici" Vesić: Nastavljamo da pomažemo srpskim porodicama na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021

Vesić je rekao da je Grad Beograd u severnom delu Kosovske Mitrovice izgradio dve stambene zgrade sa 40 stanova..Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da srpske porodice u severnom delu Kosovske Mitrovice, kojima su danas uručeni ključevi stanova, izgrađenih sredstvima Grada Beograda,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.