Od policajca do pastira - Ivanjičanin okačio uniformu o klin, a uzeo štap! Ne krije zašto je grad zamenio selom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 19:01

Od policajca do pastira - Ivanjičanin okačio uniformu o klin, a uzeo štap! Ne krije zašto je grad zamenio selom (VIDEO)

Zemlju, ovce, krave i maline, kako kaže, u nasledstvo mu je ostavila tašta

Ivanjičanin Stojan Perišić je nakon 30 godina rada u policiji počeo da se bavi poljoprivredom i stočarstvom na imanju u Budoželji.

, a to je samo jedan od razloga da grad zameni selom. Uglavnom uživa u svakodnevnim obavezama na imanju, a iako gazi sedmu deceniju nije mu teško da radi od zore do mraka.

- Ceo dan ti ne vidiš čoveka sem što vozila prolaze. Katastrofa za Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Poneko dođe da uradi malinu pa beži u grad - kaže Stojan.

Računica od poljoprivrede je prema njegovim rečima tanka.

- Slaba vajda. Kad bi stavio na olovku bio bi minus. Više je uloženo nego što vredi - kaže Stojan.

- Mladi misli da odmah zgrnu pare, ali ne može, moraš da radiš polako, to što si polako znojem stekao znaćeš da ceniš, sve što je brzo došlo, brzo i odlazi, ne mora svako fakultet da završe. Ja nemam gde da klepam sekire i budak. Sada nemaš ni vodoinstalatera ni električara bez starih ljudi. Svaki je zlatan zanat - kaže Stojan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.