Od početka epidemije kroz dečju bolnicu u KBC Dragiša Mišović prošlo oko 250 pacijenata

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 11:10

Od početka epidemije kroz dečju bolnicu u KBC Dragiša Mišović prošlo oko 250 pacijenata

Beograd -- Od početka epidemije koronavirusa, bolnica za dečje plućne bolesti u KBC "Dragiša Mišović" primila je oko 250 pacijenata od nula do 18 godina.

To je izjavila upravnica Olivera Ostojić, koja je za Jutarnji program TV Prve rekla i da je trenutno u dečjoj bolnici smešteno desetoro dece sa njihovim majkama.

Ona je rekla da su proteklih nedelju dana na odeljenju bile smeštene i četiri bebe, od čega tri iz Novog Pazara, čije su majke bile pozitivne na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korona virus, od kojih su dve otpuštene, kao i da se bebe primaju u bolnicu na posmatranje iako nisu bile pozitivne na korona virus.

"Manja deca imaju mnogo lakše simptome, neku od te dece ne biste možda ni u dom zdravlja odveli na pregled da nije epidemije. Odrasliji imaju lakšu do srednje tešku kliničku sliku, a kod potvrdjenih upala pluća se propisuje sedam do deset dana terapije", kazala je Ostojić.

Prema njenim rečima, dok su na početku epidemije korona virusa i kod dece starijeg uzrasta preovladjivali blagi simptomi, u ovom talasu deca starijeg uzrasta idu ka kliničkoj slici kao kod odraslih pacijenata, sa obostranom upalom pluća.

Ostojić je rekla da se preporučuje upotreba zaštitnih maski i za decu, i onu najmanjeg uzrasta, jer su i ona prenosioci, bez obzira što se ne razboljevaju ili imaju blage simptome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.