Od najgoreg regionalnog epicentra korone do kraja epidemije: U BiH danas samo devetoro novozaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 14:31

Od najgoreg regionalnog epicentra korone do kraja epidemije: U BiH danas samo devetoro novozaraženih

U poslednja 24 sata troje preminulih

Bosna i Hercegovina danas je imala samo devet novozaraženih koronavirusom, a tri su osobe preminule što je najmanji broj obolelih i smrtnih ishoda u trećem pandemijskom talasu koji jenjava.

U entitetu Federaciji BiH testiranjem je u poslednja 24 sata otkriveno osam osoba pozitivnih na SARS-CoV-2, a dve su osobe preminule.

Istodobno u Republici Srpskoj je bio po jedan slučaj zaraze i jedan smrtni ishod potvrđen u Brčko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Distriktu.

Time je BiH postala država u kojoj je jako mali broj novozaraženih, dok su samo pre dva mjeseca pojedina područja bila među najpogođenijima epidemijom.

Do sada je testirano ukupno 705.529 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133.835 osoba.

S nedeljom je na području Bosne i Hercegovine preminulo 9.299 osoba kod kojih je utvrđena zaraza koronavirusom.

Uprkos padu broja zaraženih i preminulih, vlasti i dalje pozivaju građane na opreznost.

BiH je ukinula gotovo sve epidemiološke mere. U državu bez ikakvih uvslova mogu ući državljani te zemlje i stanovnici susednih Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a za sve ostale strance obavezno je posedovanje negativnog PCR ili antigenskog testa, potvrda o cepljenju ili prebolelom covidu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.