Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće, na sednici održanoj u petak, usvojilo Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Kako prenosi Beoinfo, ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru.

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada koja se održava 30. novembra.

"Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je gradska opština Vračar koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda", rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd u poslednjih pet godina uredio preko trideset “pet zona”, odnosno igrališta za kućne ljubimce i dodao da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na šaltere i pisarnice uskoro i sa ljubimcima

Izvor: Mondo, 26.Nov.2018

Gradsko veće, na sednici održanoj u petak, usvojilo je Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda...Foto: MONDO/Lana Stošić..Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se ovom odlukom omogućava da Grad Beograd i...

Nastavak na Mondo...

Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter-sale

Izvor: B92, 26.Nov.2018

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće, na sednici održanoj u petak, usvojilo predlog odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.