Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 14:06

Od SAD 19,5 miliona dolara bespovratne pomoći za Srbiju

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisala je amandmane kojima se Srbiji obezbeđuje 19,5 miliona dolara bespovratne pomoći sa američkim ambasadorom u Beogradu Kristoferom Hilom i v. d. direktorom misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Denijem Robertsonom.
Reč je o amandmanima 16 i 18, od kojih se prvi odnosi na funkcionisanja javne uprave dok će sredstva dodeljena po drugom amandmanu biti iskorišćena za konkurentniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tržišnu ekonomiju.

Kako je posle potpisivanja amandmana izjavila ministarka Jadranka Joksimović, radi se o delu pomoći od ukupno 105 miliona dolara, koliki je planirani paket pomoći USAID-a Srbiji do decembra.
Joksimovićeva je izrazila zadovoljstvo što se u redovnim vremenskim razmacima obnavlja strateški ugovor koji Srbija ima sa USAID-om.
"Ova agencija je dugi niz godina prisutna u Srbiji i ona strateški i finansijski pomaže u svim reformama koje su važne za naš evropski put i tako se SAD pojavljuju kao značajna podrška Srbiji na evropskom putu", rekla je Joksimovićeva.
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil naglasio je da je cilj saradnje sa USAID-om da Srbija bude uspešna i da ostvari svoje ciljeve, a to znači da ima jaku privredu, jake institucije, dobre odnose sa susedima, pogotovu sada kada se suočavamo sa brojnim izazovima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbiji od SAD još 19,5 miliona dolara razvojne pomoći

Izvor: Beta Video, 20.Maj.2022

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor misije USAID-a u Srbiji Deni Robertson potpisali su danas u Beogradu amandmane na Sporazume o pomoći između Srbije i SAD, čime su SAD najavile dodatnu razvojnu podršku u vidu 19,5 miliona dolara (18,4 miliona evra) bespovratne...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.